Благица Тимосиевска добитник на признание за најхумана медицинска сестра

Клиниката за гастроентерохепатологија со гордост објавува дека медицинската сестра Благица Тимосиевска, која долги години е дел од тимот на оваа клиника е добитник на признание за најхумана медицинска сестра, кое се доделува во рамките на одбележувањето на Неделата на медицинските сестри.

Признанието беше доделено на свечен настанот на кој присуствуваа директорката на Клиниката, проф. д-р Калина Гривчева Старделова, главната медицинска сестра Рената Младеновска како и други медицински сестри вработени на оваа клиника.

Клиниката за гастроентерохепатологија упатува честитки за добиеното признание до медицинската сестра Благица Тимосиевска, како и благодарност до целиот тим на медицински сестри кои професионално, одговорно и пожртвувано секојдневно ги извршуваат своите работни задачи.